Médiaértés központ építése Sopronban

Középületek

Megbízó: NMHH Zrt
Projekt: A Médiaértés központ egy meglévő pillérvázas épület átalakításával, új tetőszerkezet és homlokzat kialakításával, előtetők és bejáratok hozzáépítésével, korszerű kertépítéssel, épület körüli térburkolatok kialakításával, kerítésépítéssel, személy és úszókapu bejárattal készült.
Az épület felső szintjén a stúdió kialakítások miatt egy teljesen zárt vb falakkal és koporsófödémmel határolt szint került kialakításra. Az íves koporsófödém kívülről hajlított alumínium kompozit lemez burkolattal lett kialakítva fehér színben, mely felülről csatlakozik a PVC lapostető szigeteléshez. Az épület tetején kerültek kialakításra a hőszivattyú berendezések kültéri egységei. Az épület homlokzata szintén fehér színben 800 m2 kéregpanel elhelyezéssel készült, mely burkolatok a vb pillérvázra készült acél tartószerkezet kialakításával kerültek elhelyezésre. A trasszbeton kéregpanel burkolat érdekességeként közel 200 m2 fotógrafikus vb kéregpanel is elhelyezésre került, mely főként az utcafronti oldalról különleges látványt mutat.
Az épületben felvonó is készült vb akna kialakításával, mely biztosítja az akadálymentes közlekedést. Az épület hasznos alapterülete 800 m2, mely szintenként 200m2 területű, közel 20 m2 -es lépcsőházzal. A pince szinten lettek kialakítva a gépészeti és villamos és szerver egységek. Az épületben főként száraztechnológiával készültek az aljzatok, válaszfalak, vakolatok, mennyezetek. Az épületben kialakított stúdiók akusztikus falakkal, lyuggasztott álmennyezetekkel, lyuggasztott falburkolatokkal, egyedi hanggátló ajtókkal készültek.
Monolit aljzat kizárólag a vizesblokkban és pince tároló részeken készültek.
Az épületben magas szintű gépészeti és villamos berendezések kerültek elhelyezésre, hőszívattyúk biztosítják az épület fűtését és melegvíz ellátását, továbbá gépi szellőzés biztosítja a folyamatos légcserét, valamint a világítást sávos led világítótestek bitosítják. A berendezések KNX épületfelügyeleti rendszerrel üzemel.